Trendikkäät ilmakasvit

Torstai 13.4.2017 klo 13.26 - Merja

Upeat trendikkäät ilmakasvit nyt meiltä.

Ilmakasvit ovat saavuttaneet suuren suosion graafisen ulkomuotonsa sekä helppohoitoisuutensa vuoksi. Tyylikkäistä ilmakasveista on jokaisen helppo itse tehdä mieleisensä asetelma, taikka sen voi ostaa meiltä valmiina.

Epifyyttinä elävät tillandsia sukuun kuuluvat ilmakasvit elävät elämänsä ilman multaa ja ottavat kaikki tarvisemansa ravinteet ja veden lehtiensä kautta.

Ilmakasvin voi laittaa lasiterraarioon, lasiastiaan, lasimaljaan, shampanjalasiin, istuttaa puun juurakkoon, simpukkaan, lautaselle, ruukkuun tai pitää sellaisenaan ihan pöydällä. Mielikuvitus on vain rajana.

Hoito:

Kastelu tapahtuu sumuttamalla ilmakasvia päivän parin välein tai uppokastelemalla huoneenlämpöisellä vedellä 1-4 viikon välein riippuen huoneilman lämpötilasta ja kuivuudesta. Uppokastelu tehdään kääntämällä kasvi nurinpäin vesiastiaan vartiksi. Ravistele hieman vesiä pois ja laita kasvi omalle paikalleen. Lehtien väliin ei saa jäädä vettä seisomaan.

Lannoittaminen:

Uppokasteluveteen lisätään ripaus kukkalannoitetta ja merileväuutetta (todella vähän) tai sumutetaan sumutettavalla ilmakasveille tarkoitetulla lannoitteella joka toinen viikko.

Valo:

Viihtyvät parhaiten epäsuorassa valossa. Hopeanharmaan väriset kestävät runsasta valoa parhaitenIMG-20170407-WA0000.jpg.

1 kommentti . Avainsanat: ilmakasvit, kukkatrendit, viherkasvit, helppohoitoinen viherkasvi,