Aaroninparta - Saxifraga stoloniflera

Keskiviikko 17.5.2017 - Merja


Tekstiin lisättävä kuva 1
Saxifraga eli rikkokasvien heimoon kuuluu monenlaisia kasveja. Esimerkiksi puutarhakasvina monelle tutuksi tullut patjarikko. 
Aaroninparta on alunperin kotoisin Etelä-Kiinasta ja Japanista. 
Japanissa sitä käytetäänkin monissa perinteisissä ruokalajeissa joko tuoreeltaan tai valmistettuna sekä luontaislääkkeenä.
Aaroninparta on parhaimmillaan amppelissa, koska se kasvattaa runsaasti ohuita rönsyjä joiden päähän kasvaa pikkutaimi. Niistä onkin helppo kasvattaa uusia aaroneita. Aaroninparta kukkii kotioloissakin melko herkästi. Kukkien koristearvo ei ole kovinkaan suuri, Kukat ovat pieniä, valkoisia  tai vaaleanpunaisia ja tähtimäisiä. Kukat kasvavat pystyyn kasvavan ohuen kukkavanan päähän. 
Aaroninparta on nopeakasvuinen.
Hoito:
Mitä valoisamassa paikassa kasvi on sen kauniimpi siitä tulee. Lehtien väritys säilyy paremmin. Ehkä hieman kannattaa suojata kovimmalta auringonpaahteelta keväisin ja kesällä. 
Kastele perusteellisesti jokaisella kastelu kerralla ja anna kuivahtaa kastelujen välillä. Multa ei saa päästä kuitenkaan kokonaan kuivumaan. 
Lannoita joka toinen viikko maaliskuusta syyskuuhun ja kerran kuukaudessa muina aikoina. 
Viihtyy normaalissa huoneenlämmössä, mutta talvella olisi eduksi hieman viileämpi lämpötila. Kuitenkin niin, ettei lämpö laske alle 15 astetta.
Istuta keväällä uudelleen mikäli ruukku on täyttynyt juurista. Rönsytaimet kannattaa istutta keväällä. Istuta kosteaan. Pidä lämpö noin 22 asteessa kunnes taimet ovat juurtuneet ja lähteneet kasvamaan.
Nyt meiltä löytyy tämäkin ihanuus. Tule hakemaan omasi. Tervetuloa!

Avainsanat: viherkasvit, helppohoitoinen viherkasvi, kukkatrendit, viherkasvien hoito-ohjeet, aaroninparta, saxifraga stoloniflera


Kommentit

21.1.2019 17.10  Howardesory

What we be subjected to here is , a primeoffers
Well-founded click
http://bit.ly/2Hn6fNp


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini